Chokladcupcakes

Dessa cupcakes är nog mina favoriter. Har tidigare bakat dom med frostingen enligt receptet, men till midsommar toppade jag muffinsen med den godaste chokladgrädden. 
 
Recept -
(175 grader , 20 min)
 
Smet -
4 msk kakao
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1,5 dl socker
2 ägg
200 gram mörk choklad
 
Frosting -
100 gram mjukt smör
500 gram florsocker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
 
Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med kakaon. Sätt i muffinsformar på plåt och fyll dem till 2/3.

Frosting - Vispa smöret mjukt med elvisp, tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar på låg fart. Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen. Klart att spritsa på dina cupcakes!
 
Istället för frostingen enligt recept, som för övrigt är väldigt god, gjorde jag en chokladgrädde. Häll 4 dl vispgrädde i kastrull, lägg i 100 gram ljus bakchoklad. Låt grädden precis koka upp. Låt den svalna och sedan stå i kylskåpet över natten. Vispa grädden.
 
 

Kommentera här: